ELS DOS ÀNGELS VIATGERS

 

Dos àngels viatgers s’aturaren a passar la nit a la llar d’una família molt rica. El matrimoni era molt rar i no permeté als àngels que dormissin a l’habitació d’hostes de la casa. En lloc d’això, els àngels hagueren de dormir en un racó fred del soterrani. A mesura que preparaven els seus llits a terra, l’àngel més vell veié un forat a la paret i el tapà deixant la paret en perfecte estat. Quan l’àngel més jove li preguntà perquè ho havia fet, ell respongué: “Les coses no sempre són allò que semblen ser”.

 

La nit següent, els àngels s’allotjaren a la casa d’un matrimoni molt pobre. A diferència de la nit anterior, aquests eren molt hospitalaris. Després de compartir el poc menjar que tenien, varen pregar als àngels que dormissin al seu llit, on podrien gaudir d’una bona nit de repòs. L’endemà, en fer-se de dia, els àngels varen trobar plorant desconsolats el senyor i la seva esposa: L’única vaca que tenien, quina llet havia estat l’única entrada de diner, restava morta en el prat.

 

L’àngel més jove estava furiós i preguntà al seu company: com has permès que això passés? A la primera casa on hem dormit tenien de tot, i tu encara els vas ajudar. Aquesta família gairebé no tenia res, però estava disposada a compartir-ho tot, i tu has permès que la vaca morís.

 

"Les coses no sempre són allò que semblen", replicà l’àngel més vell. "Quan érem en aquell soterrani de la casa meravellosa, em vaig adonar que hi havia or amagat en aquell racó de la paret. Tenint en compte que el propietari era tan avariciós i no estava disposat a compartir la seva sort, jo vaig segellar el forat, de tal manera que mai el pogués trobar."

 

"Aquesta nit, mentre dormíem en el llit d’aquesta família pobre, l’àngel de la mort ha vingut a cercar l’esposa, i jo li he demanat que s’endugués la vaca. “Les coses no sempre són allò que semblen."

 

Molt sovint ens passen coses semblants a les del conte. Els esdeveniments no surten com esperem que surtin. Ara bé, si tenim confiança en el procés de la vida, ens adonarem que la vida ens dóna sempre allò que precisem. Sigui quina sigui la història que haguem de viure, sempre serà un bon aprenentatge per al nostre creixement personal.