ELS TRES ANCIANS

 

Una dona de bon cor sortia de casa un matí, quan va veure asseguts en un banc de l’altra banda del carrer a tres ancians amb llargues barbes. En veure’ls, tot i que no els coneixia de res, li van fer llàstima i els digué: “Sembleu cansats i feu cara de tenir gana. Si us plau, entreu a casa i mengeu alguna cosa” Ells li van preguntar:”Hi ha el teu marit a casa?” “No, -respongué ella- no hi és, està treballant”. “Aleshores, esperarem” -digueren ells.

 

Cap al tard, quan el marit va arribar a casa, els ancians encara estaven asseguts al mateix banc. Ella li va explicar el que havia passat al matí. “Llavors, digue’ls-hi que ja he arribat i convida’ls a passar” –va dir el marit. La dona va sortir fora i va invitar els ancians a entrar a casa seva.

 

“No podem entrar a casa tots tres junts –li digueren els ancians. “Per què? –va voler saber ella.

 

Un dels ancians assenyalant a un dels altres dos digué: “El seu nom es Riquesa”. Després assenyalant l’altre va dir: “El seu nom és Èxit i jo em dic Amor. Ara entra a casa, comenta-li al teu marit i decidiu a qui de nosaltres tres voleu convidar a casa”.

 

La dona entrà a casa i explicà al seu marit allò que li havien dit. L’home s’omplí d’alegria: “Excel·lent! Ja que ens fan escollir, convidem a Riquesa, deixem que entri i ompli la nostra llar de riquesa”.

 

La seva esposa no hi estava d’acord: “Estimat, per què no convidem a Èxit?.

 

En mig d’aquesta situació aparegué la filla del matrimoni, que els havia sentit des de la seva cambra i digué: “Voleu dir que no seria millor convidar a Amor? La nostra llar estaria plena d’amor”.

 

“Fem cas del consell de la nostra filla –digué el marit a la dona. Surt i convida a Amor, perquè sigui el nostre hoste”.

 

La dona sortí fora i preguntà als tres ancians: “Qui de vosaltres és Amor? Si us plau, entreu i sigueu el nostre convidat”. Amor s’alçà i es posà a caminar cap a la casa. Els altres dos ancians també s’alçaren i el van seguir.

 

 

Sorpresa, la dona els preguntà: Jo només he convidat a Amor, com és que ara també veniu vosaltres?”.

 

Els tres ancians respongueren alhora: “Si haguéssiu convidat a Riquesa o a Èxit, els altres dos ens hauríem quedat fora, però heu convidat Amor, i on ell va, els altres anem amb ell”.

 

L’amor és el tresor més preuat que podem tenir. On hi ha amor, també hi ha riquesa i èxit. No ens ho pensem més i posem-nos immediatament a estimar.