INTERNET

 

La recepció d’ànimes en el cel s’estava incrementant, de manera inexplicable, a l’infern, el dimoni, furiós, enviava tots els seus exèrcits a convèncer dels avantatges del mal, però el seu màrketing no donava resultat.

 

Aquests tornaren a l’infern sense cap explicació lògica que convencés al dimoni de que a la terra tot seguia igual, així que va decidir venir personalment.

 

Va anar a les esglésies i les va trobar buides.

Va veure que la televisió seguia influint amb mentides i publicitat manipuladora:

 

El cinema seguia mesurant el seu èxit per les escenes de sexe, sang i vici, tot era normal, no va trobar res diferent i, desesperançat, tornà a l’infern.

 

Al cel, Sant Pere, ple de satisfacció per estar rebent tantes ànimes, es reuní amb Déu i li preguntà:

 

Pare, a que és degut aquest canvi?

 

I Déu li respongué: - He trobat un petit truc.

 

- Un truc.- inquirí el de les claus?

 

- Si, un truc que s’anomena llistes d’amics d’internet - respongué Déu.

 

Llistes?.- repetí el porter del cel.

 

I Déu començà a dir:

 

- A les llistes es reuneixen gent de totes les edats, de països diferents, de diferent classe social i diferents ideologies.

 

A les llistes hi ha dones, i on hi ha dones sempre hi trobarem homes. A internet la relació és virtual, no física, així que els homes es comporten com cavallers i accepten aquesta part femenina que els enamora i, alhora, el educa.

 

Aprenen a veure-les com amigues, aprecien la poesia i, poc a poc, les comencen a respectar per la seva intel·ligència. Fins i tot alguns, les arriben a veure com iguals a ells, i altres, (pocs) confessen la seva inferioritat sentimental respecte a elles.

 

Per una altra banda, són persones espirituals algunes i d’altres no tant, comparteixen acudits, coneixements, poemes, contes, idees i, el més important, comencen a preocupar-se pel benestar de tots.

 

Així que tots, amb totes les diferències que vulguis, primer es toleren com a veïns, després fraternitzen com a germans i, finalment són capaços d’estimar-se els uns als altres.