L’ORIGEN DE LES MALALTIES

 

En el moment del naixement, ens regalen un cos a punt d’estrenar, en la majoria de casos en perfectes condicions. Un cos capaç de gestionar les pròpies necessitats amb una gran eficàcia, però amb un inconvenient, no ens lliuren cap manual d’instruccions. Això fa que, al llarg de la vida, aquest desconeixement ens porti a l’aparició de malalties.

 

Tots tenim clar que cal netejar els filtres del cotxe, de la rentadora, de l’assecadora, del rentavaixella, etc., per assegurar-ne el seu bon funcionament, la seva eficàcia i la seva durada. Del cos, en canvi, ningú no ens n’explica res o gairebé res, però tots sabem, això sí, que el nostre cos està format per cèl·lules que respiren, s’alimenten i excreten. Les cèl·lules reben l’aliment mitjançant les artèries (oxigen, greixos, proteïnes, etc.). Els productes d’excreció de les cèl·lules són conduïts, mitjançant les venes a tres filtres molt potents: els pulmons (filtren l’anhídrid carbònic), el fetge (filtra el colesterol) i els ronyons (filtren l’àcid úric). Si tenim en compte que pel cor hi passen 5 litres de sang per minut, per simple matemàtica sabrem que això són 7200 litres al dia i que, per tant, els pulmons, el fetge i els ronyons filtren 7.200 litres de sang al dia (imagineu un camió de 7 tones!), que els arriba amb tots els excrements de totes les cèl·lules del cos, que són milions!

 

Mentre els filtres són eficaços al 100%, no tenim cap problema, Ara bé, en el moment que els filtres van perdent eficàcia i no poden filtrar convenientment el rebuig que els arriba (que és en forma d’àcid!, i tots sabem que l’àcid és corrosiu), el rebuig no filtrat, s’anirà acumulant en el líquid que hi ha entre les cèl·lules i anirà enterbolint i densificant aquest espai, cosa que impedirà l’arribada d’oxigen i nutrients a la cèl·lula. Així, de mica en mica, els processos de nutrició i de purificació de les cèl·lules es van fent cada vegada més feixucs i, alhora, l’entorn cel·lular s’omple àcids que són hostils a la pervivència de la cèl·lula. Depenent de la part del cos on s’acumulen aquests detritus, s’originarà una malaltia o una altra.

 

Per mantenir la salut, hem d’estar amatents a netejar els nostres filtres vitals. Això ho podem fer bàsicament amb una alimentació adequada preferentment vegetariana, que ajudi a eliminar els àcids acumulats al voltant de les cèl·lules (el major percentatge del contingut del cos és aigua, i l’aigua és element essencial en totes les fruites i verdures). Amb un dia de dejuni a la setmana que alliberi els filtres del treball gegantí. Potenciant la nostra respiració (fer 20 respiracions profundes i ben conscients diverses vegades al dia). Cercant el contacte amb la natura (passejant per la platja o la muntanya). I tot això, acompanyat d’una bona pràctica espiritual que ens posi en contacte amb la nostra font essencial de vida.

 

Com podem constatar, mantenir-nos sans tampoc no es tant complicat ni difícil, ni excessivament car, es tracta, només, de conèixer el funcionament d’aquesta màquina perfecta que ens regalen en néixer i d’anar esbrinant-ne el manual d’instruccions amb tossuderia. El manteniment de la salut és a les nostres mans, esmercem-nos-hi.

 

Regina Ferrando i Ferran

18 de setembre de 2014