CONSERVEM LES ULLERES NETES

 

La nostra ment és la graduació de les ulleres amb les quals mirem tot allò que ens envolta. Depenent de l’estat de la nostra ment, la nostra visió del món serà la correcta o estarà distorsionada.

 

Quantes vegades, observant al nostre voltant, trobem persones que sempre estan insatisfetes. Que tenen una bona feina o, si més no, tenen feina, que avui ja és molt, però que mai no estan contentes. Que tenen parella, però que no li troben res ben fet. Persones que a primer cop de vista compten amb els ingredients bàsics per ser felices, però que pel que sigui estan sempre enfadades amb el món o disposades a enfadar-se amb l’excusa més insignificant.

 

Si busquem bé, també trobarem persones que malgrat les condicions adverses que les envolten sempre estan contentes, són agradables, agraïdes i saben trobar sempre una visió positiva, optimista i esperançada de la vida.

 

Cada dia que neix, ens ofereix una nova oportunitat d’escollir la nostra visió de la realitat. No importa allò que havíem pensat el dia abans, ni tampoc allò que pensàvem fa deu anys, ni molt menys allò que ens van ensenyar que havíem de pensar. A cada instant som lliures de decidir veure el món d’una forma diferent.

 

Si som conscients que alguns pensaments del nostre passat només serveixen per entelar-nos les ulleres i, hi parem atenció, deixarem de viure condicionats per històries que no tenen res a veure amb el moment que vivim.

 

Davant de qualsevol situació, doncs, és intel·ligent plantejar-se de forma conscient algunes preguntes: vull viure en pau o vull viure en conflicte?, vull veure la part positiva d’això que em passa o bé m’entossudeixo a veure-hi només la part negativa?, rebutjo i em barallo amb aquesta situació o miro d’acceptar-la per poder-la transformar?

 

Tot, absolutament tot, té sempre diverses lectures. Podem entossudir-nos en lectures negatives o podem decidir veure el got sempre mig ple. Si això ens ho proposem només llevar-nos, i ho fem d’una manera persistent, dia rere dia, aconseguirem reeducar la nostra ment, perquè deixi de condicionar tot allò que veiem i ens permeti gaudir plenament del present que, en definitiva, és l’únic moment que existeix.

 

Aprenguem a mirar tot i tothom amb bons ulls. Abans de llevar-nos netegem bé les nostres ulleres mentals i confiem plenament en el procés de la vida, que ens posa al davant, a cada instant, allò que és millor per a nosaltres, bo i que moltes vegades no puguem arribar a entendre coses que ens passen, ni passen aquelles coses que nosaltres esperem.

 

Si ens obrim a la vida amb ulls esperançats, la vida ens respondrà amb els seus millors regals. Llevem-nos amb ulls nous cada matí i gaudim plenament de tot allò que ens envolta. Estimem la vida i la vida ens sadollarà d’amor.

 

Regina Ferrando i Ferran

13 de juny de 2013