OBRIM EL COR A L’ESPERANÇA

 

Amb les primeres flaires de desembre obrim el cor a l’esperança. Poc a poc, l’aire es va fent més suau i el fred punyent ens arrecera els uns als altres, i desperta la necessitat de fer-se ú amb l’altre, amb l’entorn, amb la vida, amb la resta d’éssers vius.

 

El mes de desembre és aquell mes de l’any que, si no existís, ens l’hauríem d’inventar, perquè ens fan establir contacte amb la nostra part més íntima i més subtil, aquella part que és comú a tota la humanitat, aquella part que ens uneix i ens fa membres d’una única família.

 

Enguany, més que mai, atesa la situació que estem vivint, l’hem de convertir en el mes de la solidaritat, i la solidaritat ha d’impregnar fins la darrera cèl·lula del nostre ésser, per aconseguir, entre tots, que cap dels nostres germans d’aquesta gran família, ni ara ni mai, es vegi privat d’allò que anomenem necessitats bàsiques.

 

Ens trobem en moments socials difícils. La pobresa ha arribat al llindar dels nostres pobles i ciutats i, cada vegada més, germans nostres estan vivint situacions extremes, cosa que fa necessària la intervenció de tots i cadascun de nosaltres. Ningú no pot quedar al marge, ningú no pot fer-se el desentès. Ha arribat l’hora d’aprendre a posar els nostres bens en comú, mentre exigim als nostres governants que ens treguin d’un atzucac injust on ens han situat els poderosos, els corruptes, els injustos i els insolidaris.

 

Hem de maldar per restituir la dignitat a tots els éssers vius i això només ho aconseguirem si tots i cadascun de nosaltres, cadascú al seu nivell i en cadascun dels seus actes, s’esmerça a sembrar llavors d’amor, de justícia i de pau. No em negareu que l’empresa és apassionant i requereix tota la nostra atenció i dedicació.

 

No podem defallir. Els moments difícils posen a prova totes les nostres capacitats. Això vol dir que hem de conrear, amb més ganes que mai, aquesta part nostra on germinen tots aquells dons que ens han estat donats gratuïtament, però que nosaltres som responsables de què arribin a donar fruit.

 

Amb la intenció de fer-nos costat, com cada any, us convidem a unir les nostres esperances en la XIII Trobada de Nadal per projectar un 2013 esperançat i en pau. Aquesta trobada, com ja sabeu, ens ajudarà atansar els nostres cors als braser de l’Amor universal i ens permetrà, una vegada més, compartir una estona amb tots aquells que restem units, durant l’any, per aquest escrit setmanal. La trobada és organitzada per l’Associació Tercer Mil·lenni i se celebrarà, com sempre al Centre Cívic de Premià de Mar, al carrer de l’Esperança, 19. Ens trobarem, doncs, el diumenge, dia 9 de desembre, a les 12 del migdia.

 

Us hi espero a tots per abraçar-vos i meditar plegats per la justícia i la pau, projectant un 2013 amb més oportunitats per a aquells que més ho necessiten.

 

Regina Ferrando i Ferran

6 de desembre de 2012