LA FORÇA DEL SOMRIURE

 

Cada un dels éssers humans som persones singulars, úniques i irrepetibles. Això, fa que ens movem d’una forma determinada, que tinguem uns gestos determinats, que la nostra veu tingui una cadència personal i intransferible.

 

De la mateixa manera que l’estat de la nostra ment influeix en el nostre aspecte extern, també podem si ens ho proposem canviar el nostre pensament i la nostra conducta, introduint petits canvis en la nostra manera de mostrar-nos als altres.

 

El somriure és una de les eines imprescindibles per poder gaudir de bona salut mental i de bones relacions. Curiosament, quan somriem, som incapaços de tenir pensaments negatius... proveu-ho!

 

Podem començar el dia de formes molts diferents, depenent de la nostra primera mirada al mirall. La visió d’un rostre trist i emmurriat ens farà començar el dia afeixugats. Si, en canvi, som capaços de regalar-nos un bon somriure, començarem el dia molt més segurs i il·lusionats.

 

Les persones que somriuen poc, converteixen la seva vida en una rutina insuportable i, el més important, condicionen les seves relacions. Estudis recents demostren, que a l’hora d’anar a buscar feina, en igualtat de circumstàncies, hi ha una tendència innata a contractar abans la persona que somriu que la que no ho fa. Els mateixos estudis demostren que els homes somriuen menys que les dones i que somriem una mitjana de 30 vegades al dia.

 

El somriure fa que el nostre cervell alliberi endorfines, unes hormones que ens fan la vida fàcil, més alegre i plaent, i ens permeten recuperar el gaudi de cada instant, cosa que contagiem a tot allò que ens envolta.

 

Si ens adonem que som de les persones que somriuen poc, cal que posem fil a l’agulla i ensenyem als músculs del nostre rostre a contraure’s per mostrar el nostre aspecte més afable. La nostra vida canviarà de color i les persones que ens envolten ens ho agrairan.

 

La serietat i la professionalitat no han estat mai renyides amb un bell somriure, sinó tot el contrari. Molt sovint, és més plaent per a qui escolta expressar un concepte seriós amb un rostre afable, ja que això treu gravetat a qualsevol tema, per negre que sigui.

 

En definitiva, no deixem mai de somriure i la vida ens somriurà. Si ho fem així, poc a poc, s’aniran esvaint moltes pors que resten lligades a la rigidesa d’un rostre que posa una barrera entre nosaltres i la humanitat.

 

Sortim cada dia al carrer, oferint el nostre millor somriure, saludem tothom de forma afable i, així, podrem anar canviant un entorn gris en un paratge multicolor.

 

Regina Ferrando i Ferran

27 d’octubre de 2011