PERMETEM-NOS RENÉIXER A CADA INSTANT

 

Cada dia, en llevar-nos, ens regalen un nou dia, un dia a punt d’estrenar, com un full en blanc, que podem emplenar com nosaltres desitgem. Ens regalen la possibilitat de canviar si volem aquells aspectes que no ens plauen de la nostra vida. Això vol dir que, cada dia, podem desprendre’ns de tot allò que ens fa nosa, per recomençar amb il·lusió renovada la resta de la nostra vida. Podem aprofitar cada dia, per exemple, per alliberar-nos d’alguna de les pautes de conducta que ens manté ancorats en el passat i no ens permet ni avançar ni gaudir plenament del present.

 

El comandament de la nau de la nostra vida és a les nostres mans, no depèn de ningú més que de nosaltres. Només ens cal decidir-nos a agafar-ne el timó i enfocar el rumb que desitgem. Només nosaltres ens podem alliberar dels judicis, de les crítiques, de les enveges, dels ressentiments, de la necessitat de justificar-nos i dels pensaments negatius que emmascaren la nostra percepció del món. Només nosaltres podem aconseguir que els nostres sentits es vagin purificant i fer que la nostra visió de les coses sigui cada vegada més objectiva.

 

Per aconseguir-ho, cada matí, abans de saltar del llit, hem de prendre consciència d’allò que és a les nostres mans. Només així podrem superar velles limitacions per viure plenament i apassionada cada instant. Només vivint conscientment podrem adonar-nos de totes les oportunitats que la vida ens ofereix.

 

Si de bon matí ho veiem tot negre, aturem-nos a pensar si hi ha quelcom que ens cal canviar. La nostra vida té, no hi ha dubte, el mateix color que els nostres pensaments, però el canvi sempre és possible, sigui quina sigui la nostra edat i sigui quina sigui la nostra condició de vida.

 

En una societat competitiva i agressiva, com és la nostra, es fa cada vegada més necessària l’existència de persones que decideixin anar contra corrent i s’entossudeixin a canviar el pessimisme global per un optimisme que, tot i que pugui ser titllat d’il·lús, planti les llavors d’una nova mentalitat. Persones que decideixin anar cap endins i dediquin part del seu temps a submergir-se en el seu oceà de pau interior, on roman la nostra essència veritable i la resposta a tots els interrogants.

 

Una nova mentalitat que es fonamenti en l’exercici constant de l’amor incondicional, de l’amor gratuït, com a única eina eficaç, perquè la humanitat abandoni els plantejaments injustos i discriminatoris, i es consolidi un nou ordre mundial en el qual totes les persones tinguin les mateixes oportunitats, independentment de la seva procedència, de la seva cultura i de la seva religió.

 

La suma dels canvis individuals de cada un de nosaltres, farà possible una societat lliure d’injustícies, de pobresa, de fam i de guerres. Tenim la responsabilitat d’expressar plenament allò que tots i cada un de nosaltres jo som en potència. No podem esperar més a posar fil a l’agulla i procurar fer l’aportació de pau i de bé que ens pertoca.

 

24 de febrer de 2011