TROBADA DE NADAL

 

Un any més, als inicis de desembre, ens preparem pel reencontre. La Trobada de Nadal d’enguany serà la desena després d’aquella primera que celebràrem l’any 1999. Any rere any, ens hem trobat per posar la nostra energia personal al servei dels altres. Junts, ens hem fet conscients de la nostra pertinença a la gran família que és la humanitat. I ho hem fet sempre, a mitjans de desembre, quan la proximitat de les festes nadalenques ens estoven l’ànima i ens fan prendre consciència dels nostres valors més fecunds.

 

Som un col·lectiu que ens entossudim a prendre consciència de què no estem sols. Mai no estem sols, malgrat que de tant en tant la nostra ment ens aïlli de la resta d’éssers humans i ens faci viure el miratge de la solitud i la separació.

 

Poc a poc, potser més a poc a poc del que alguns voldríem, però sense defallir, avancem per una societat que, de vegades, ens pot semblar hostil, vers un canvi de mentalitat que revolucionarà els fonaments del món.

 

Cada dia podem trobar nous indicis d’aquest canvi. Cada dia som més aquells que intentem incorporar a la nostra vida la coherència entre allò que pensem, allò que diem i allò que fem, sempre des de l’amor incondicional, la pau interior, el respecte i l’agraïment profund.

 

L’antic paradigma del món de les formes, que dona més importància a la superficialitat que a l’autenticitat, es va esvaint poc a poc i va germinant una nova concepció de les relacions humanes. Cada vegada hi ha més veus que reclamen la presa de consciència dels nostres representants i que denuncien les manipulacions d’aquells que tenen com a únic objectiu la pervivència als llocs de poder.

 

El canvi es va realitzant des de la individualitat, en la mesura que tots aquells que formem part del col·lectiu humà ens comprometem a posar la nostra vida al servei dels altres, sense altre interès que el d’aconseguir acabar amb la injustícia d’un món que condemna a una majoria a viure en la pobresa més extrema, mentre els altres, vivim  en una abundància cada vegada més vergonyant.

 

Així, doncs, el canvi es farà visible en la mesura que el col·lectiu compromès obligui als governants a canviar de mentalitat, a adonar-se que governar significa servir els altres i no al propi partit, i que el bé comú és l’únic objectiu.

 

Us convido, doncs, un any més, a unir-vos a la trobada, que enguany celebrarem el dia 13 de desembre, a les 12 del migdia, al Centre Cívic de Premià de Mar (Carrer Esperança, 19). L’energia de cada un de nosaltres és decisiva a l’hora de construir el món millor que tots desitgem. Fem, amb la nostra presència, efectiu el nostre compromís. Posem el nostre cor al servei de la humanitat, començant per els més desvalguts que tenim més a la vora, i això esdevindrà la nostra font de satisfacció, de realització, de pau i de felicitat.

 

Regina Ferrando

3 de desembre de 2009