ESCOLLIR SEMPRE LA VISIÓ SALUDABLE

 

Escric aquestes ratlles en plena efervescència de la notícia de la grip porcina que s’ha iniciat a Mèxic. Una nova que ha posat el món desenvolupat en alerta, desencadenant tots els mecanisme automàtics d’hipocondria.

 

Podem, però, si ens ho proposem, davant de qualsevol esdeveniment, fer una anàlisi responsable, que ens permeti conèixer-nos millor i créixer en el nostre nivell de consciència. Per això, aprofitarem aquesta notícia per tenir una nova visió de l’ésser humà i de la malaltia, des del punt de vista del creixement personal.

 

Cal no oblidar, però, que la nostra vulnerabilitat en la salut és deguda sobretot a desequilibris en el nostre sistema energètic, a causa de situacions de disharmonia entre els nostres components físic, mental, emocional i espiritual, que formen un tot absolutament indestriable.

 

En situacions com aquesta, hauríem de tenir clares dues coses. Per una banda, que comptem amb un cos perfecte capaç d’enfrontar-se eficientment a les agressions externes. Per l’altra, que aquest cos físic es veu afectat profundament pels nostres pensaments i per les nostres emocions.

 

Hauríem, doncs, de fer el possible perquè la por, la hipocondria i l’estrès no deprimeixin el nostre sistema immunitari, habitualment preparat per a superar la major part d’incidències ambientals. Hem de recordar, també, que el nostre sistema sanitari ha avançat considerablement proporcionant-nos, si escoltem i tenim cura del cos, una prevenció molt efectiva.

 

Els pensaments positius, la joia, la confiança i, per tant, el relaxament són els antídots infalibles per a qualsevol problema físic. Així, doncs, hem d’estar amatents a no caure en el catastrofisme que desequilibra la nostra salut.

 

Si tenim en compte que els virus i bacteris formen part del medi ambient, complint una funció determinada en l’escala biològica, hauríem de contemplar-los amb respecte, però sense por. Les agressions que ens produeixen són degudes, més que a la seva condició, als nostres desequilibris que ens hi fan vulnerables.

 

Cal que fem el possible per portar a la nostra vida l’equilibri imprescindible per estar sans. Això ho aconseguirem si ens alimentem saludablement, si pensem en positiu, si gestionem correctament les nostres emocions, en definitiva, si ordenem la nostra vida i la nostra visió de les coses des d’un punt de vista saludable.

 

No oblidem que el nostre cos és una màquina perfecte, amb una capacitat increïble de regeneració, si en tenim la cura necessària. Per això, en la nostra societat hiperactiva, per tal de no sotmetre’l a nivells excessius d’estrès que ens fan vulnerables, hauríem de fer el possible per donar-li les estones suficients de repòs, que permetin aquesta regeneració..

 

Regina Ferrando

7 de maig de 2009