L’AUTÈNTICA LLAR

 

Si observem a mirada crítica la nostra vida, ens adonarem que en definitiva està constituïda per una recerca infinita. Des que naixem fins que morim, solem cercar desesperadament una situació de felicitat que, en algun moment de la nostra existència, hem viscut i que enyorem.

 

Aquesta recerca passa per moltes etapes. En algunes d’elles cerquem aquest estat en la consecució d’aspectes materials. Des d’un bon grau en la nostra educació, a tenir les millors joguines, a constituir una bona família, a gaudir de la paternitat, a posseir un habitatge confortable, a la feina més ben remunerada, als millors amics, al cotxe més potent, etc., fins que ens adonem que cap d’aquests aspectes en proporciona aquell estat que anhelem. Passem llavors a la recerca interior, perquè ens adonem que és molt possible que la solució sigui dins nostre

 

L’autèntica llar ha estat sempre present en la nostra vida, tot i que soterrada en un racó del nostre ésser i emmascarada per una infinitat d’aspectes de nosaltres mateixos que ens impedeixen descobrir-la. La tasca que ens pertoca, doncs, és capbussar-nos en el nostre llac interior fins arribar al fons de pau que roman intacte en les nostres profunditats. L’única manera d’arribar-hi és a través del silenci que ens permet la introspecció necessària per despullar-nos de tot allò que és superflu fins arribar a la nostra essència. Aquest procés l’anomenem meditació.

 

Als occidentals, la meditació ens arriba amb la descoberta de la filosofia oriental que ha conservat aquesta tècnica a través del temps. Ara bé, si tenim en compte el nostre tarannà que s’ha fonamentat, en el decurs dels anys, en un activitat frenètica que ens situa a les antípodes de l’actitud meditativa, hem de reconèixer que tenim veritables inconvenients a l’hora d’asseure’ns en silenci, fer emmudir els estímuls que ens arriben a través dels sentits i endinsar-nos en la nostra realitat interior.

 

En el mercat actual, podem trobar infinitat de tècniques de meditació que es fonamenten en la constància , en la perseverança i en la paciència, actituds que, hem de reconèixer-ho, no són les que més ens abelleixen als occidentals.

 

No fa gaire, vaig descobrir una nova tècnica de meditació que s’anomena Big Mind (Gran Ment) que, a diferència de les altres, converteix l’acte meditatiu en una tasca fàcil i senzilla. Aquesta tècnica permet arribar amb una gran rapidesa a la nostra autèntica llar, mitjançant un reconeixement de les múltiples veus que configuren la nostra personalitat.

 

Dins nostre existeix un conjunt de personalitats múltiples que treballen de forma desordenada, cada una de les quals està convençuda que és qui mana. En el moment que som capaços de reconèixer-les, d’acceptar-ne la seva utilitat, de convèncer-les perquè abandonin el seu protagonisme i d’aconseguir que treballin ordenadament al servei d’un únic cap, la nostra Gran Ment, descobrim l’única drecera que ens portarà automàticament a la nostra autèntica llar.

 

Regina Ferrando

23 d’octubre de 2008