LA PERCEPCIÓ DEL MÓN

 

Els nostres cinc sentits físics ens proporciones una percepció del món que nosaltres acostumem a reconèixer com a única. Una percepció que ens separa de totes les coses que ens envolten. Separació que avaluem pels factors temps i espai.

 

Aquesta és una visió del món tosca i a l’engròs, que ens fa creure que estem separats els uns dels altres i que vivim aïllats per una epidermis que embolcalla el nostre cos i ens diferencia de l’entorn. És la percepció del món que aprenem des que naixem i ens ve donada pels ulls, les orelles, el nas, el gust i el tacte del nostre cos. És una percepció macroscòpica del món.

 

A la nostra cultura ens han ensenyat a viure i a veure des d’aquesta percepció. A d’altres cultures, però, han inclòs en l’ensenyament la pràctica de la meditació que ens proporciona una percepció del món molt diferent.

 

Mitjançant la meditació profunda, hom descobreix una forma molt diferent de percebre el món. Una percepció que ens sobta per la manca de costum, però que ens acosta a un altre món i ens permet percebre’n una visió microscòpica, talment com si el veiéssim a través d’un microscopi.

 

Ara bé, no es tracta d’un microscopi com el que els científics han inventat. És un microscopi que ens permet una percepció molt més subtil del món. Una percepció tan diferent que resulta molt difícil d’expressar amb paraules.

 

La meditació profunda ens permet tenir certeses profundes d’una altra realitat. Una realitat alliberada dels conceptes de temps i d’espai, una realitat eterna, per la qual arribem a certesa que formem part d’un tot universal, al què estem lligats íntimament. La certesa que no vivim aïllats sinó en connexió profunda amb tot allò que ens envolta. Que tot i tots som energia en diferents freqüències de vibració i que, per tant, qualsevol acció de cada un de nosaltres té una repercussió immediata en tot l’univers.

 

Aquesta nova percepció en impulsa a viure d’una forma diferent, fonamentada en el respecte, perquè ens mostra clarament les conseqüències de les nostres accions més insignificants.

 

Incorporar la meditació en la nostra mentalitat occidental no és gens fàcil, per ser una actitud situada a les antípodes de la nostra manera de fer, però és l’única via per aconseguir una visió més propera a la realitat.

 

Potser, al començament, la nostra meditació es veurà condicionada per la nostra impaciència per aconseguir resultats ràpids amb poc esforç. Però, si som capaços de perseverar, obtindrem el regal d’una saviesa indiscutible que roman amagada en les profunditats de la nostra pau interior. Com més temps dediquem a la meditació, més a la vora estarem de la realitat única. Només cal posa fil a l’agulla!

 

Regina Ferrando

10 de juliol de 2008