JA EL TENIM AQUÍ !

 

Ja ha començat l’època estival, la millor època per aquells que podem fer vacances. L’estiu és temps de joia, de festa, de sortir al carrer, de deixar que el sol ens acaroni, de gaudir amb el cos de la meteorologia que, en aquesta època de l’any, ens brinda el seu moment més energètic.

 

És l’època de l’any en la que ens sentim més vitals, més actius i més il·lusionats. I després d’una primavera que ens ha sadollat d’aigua, ens vindrà molt bé una mica de sol i d’escalfor per eliminar totes les humitats que ens poden haver entelat el cor.

 

Cada estació de l’any té el seu què i si bé l’estiu no agrada a tothom, sobretot a aquells que suporten malament la calor, també és evident que és l’època on s’acumulen més festes i això sempre és positiu, agradable i beneficiós.

 

Si l’hivern i la primavera ens han entristit, l’estiu ens convida a obrir-nos novament a la vida; la nostra sang circula amb molta més facilitat que a l’hivern i això significa un augment considerable de la joia de viure.

 

A l’estiu ens és molt més difícil enfadar-nos que a l’hivern, cosa que ens convida a aprofitar l’avinentesa i aprendre a relacionar-nos des de la distensió, des de la comprensió i des de la joia.

 

En aquesta època, tenim moltes més possibilitats de conviure amb tots aquells que ens envolten, perquè sortim més al carrer i, sobretot en els pobles, es multipliquen les possibilitats d’encontres agradables quan cau la tarda i la fugida del sol ens convida a seure a les terrasses dels bars i de les places, per assaborir quelcom fresc i fer-la petar amb tots els que han tingut el mateix pensament que nosaltres.

 

Si contemplem l’estiu amb ulls pessimistes, segurament, trobarem un grapat d’arguments que ens impediran gaudir-ne com cal. Sempre i en qualsevol ocasió tenim dues possibilitats, viure la situació des de l’optimisme extraient-ne totes les possibilitats que ens ajudem a viure feliços, o bé encaboriar-nos i decidir trobar-hi tots els inconvenients cosa que ens submergirà en el pessimisme més destructiu.

 

Una i altra manera de fer estan al nostre abast i, des de l’exercici de la nostra llibertat, podem triar la que més ens plagui. Si fem servir la nostra intel·ligència i el nostre sentit comú, i desitgem de tot cor ser feliços, escollirem sense cap mena de dubte la manera de viure que ens pugui portar a la satisfacció. No ens apuntem al carro dels pessimistes, dels patidors, dels inconformistes i apuntem-nos al dels confiats, dels innocents, dels serens i dels satisfets.

 

Cada pensament negatiu ens projecta un futur sense expectatives favorables. Cada pensament positiu, en canvi, ens acosta més a la felicitat. Aprofitem, doncs, qualsevol de les èpoques de l’any per alliberar-nos de tot allò que ens impedeix créixer i realitzar-nos com a éssers humans complets.

 

Regina Ferrando

26 de juny de 2008