CONJUNCIÓ

 

Un cop exhaurides les eleccions generals i en un  període que polítics i mitjans de comunicació estan entretinguts, uns analitzant els resultats, entrellucant possibles pactes i fent examen de consciència, i els altres a l’expectativa per poder-nos informar puntualment; els éssers humans, que formem part d’aquells que només voten quan toca, tenim un respir per poder refer-nos de tanta crispació, de tant debat, de tanta desautorització i de tant bombardeig mediàtic, i podem retornar al pensament positiu que tant ens han trasbalsat durant la campanya.

 

La vida que sempre és generosa, en aquests moments de tranquil·litat, ens ofereix un regal impressionant: l’arribada de la primavera. Aquella estació de l’any que ens omple d’energia i ens fa florir amb la nostra bellesa interior. La primavera significa renovellament i joia, intensitat de l’infant que neix amb la intenció d’omplir de bellesa la seva existència.

 

I si amb tot això no n’hi hagués prou, la vida ens hi afegeix el període de vacances curtes que és la setmana santa. Vacances que ens ajuden a revifar-nos, a recuperar l’energia perduda i a encarar l’últim trimestre, abans de les vacances d’estiu, amb empenta i il·lusió.

 

Mireu si en som d’afortunats. Tot el nostre entorn es disposa per oferir-nos la possibilitat de renéixer com l’au fènix de la cendra d’un l’hivern que, per climatologia, ens tanca en nosaltres mateixos i d’un ambient emmascarat per la negativitat. De cop i volta tot s’il·lumina i en proposa créixer com a éssers humans.

 

Val la pena ser conscients de les situacions que afavoreixen el nostre creixement personal, des de la seguretat que els períodes foscos sempre van succeïts per períodes lluminosos, perquè en el nostre univers tot està en equilibri i les nostres possibilitats són infinites.

 

Aprofitem, doncs, els regals que la vida ens fa i disposem-nos a espolsar tota la negativitat que s’hagi pogut acumular a la nostra ment. Fem que els nostres pensaments vagin a favor nostre, en lloc de posar-nos pals a les rodes.

 

Quan les circumstàncies ens hi ajuden, qualsevol canvi deixa de ser traumàtic per esdevenir fàcil i plaent. Per això, ara és un bon moment per canviar tots aquells comportaments que ens impedeixen ser feliços.

 

No oblidem que la vida sempre ens ofereix ocasions per caminar pel camí correcte que ens mena a la felicitat. Si estem sempre preparats i amatents, aquests camins no se’ns faran fonedissos i, de mica en mica, anirem aconseguint l’equilibri necessari per esdevenir éssers humans complets i realitzats.

 

Només així, els períodes foscos seran cada vegada més curs i menys freqüents i la nostra vida serà lluminosa i satisfactòria.

 

Regina Ferrando

20 de març de 2008