PROGRAMACIÓ NEGATIVA

 

Quantes vegades ens trobem pensant que allò que ha de passar serà el pitjor. Massa freqüentment hi ha persones que, si tenen els fills fora, tendeixen a pensar que els pot haver passat alguna cosa. Si han d’agafar l’ascensor pensen que no funcionarà. Si tenen un  examen pensen que anirà malament. I així van programant la seva vida en un sentit negatiu.

 

Ja hem dit moltes vegades que el pensament és creatiu, tant si és positiu com negatiu, tant si és conscient com inconscient. Des d’aquest punt de vista, doncs, si ens trobem en aquesta manera de pensar negativa, hauríem d’esmerçar-nos per reprogramar la nostra ment, per tal que treballi a favor nostre i no en contra.

 

El primer pas per solucionar el problema rau a fer conscients els nostres pensaments. Els pensaments inconscient no podem controlar-los, però sí els conscients.

 

Fet això, si ens adonem que tendim a veure sempre l’ampolla mig buida, cal que immediatament hi posem remei.

 

Moltes vegades ens adonarem que aquest tarannà és a causa de la nostra educació i de la nostra col·lecció de pors, però que en realitat són fantasmes de la ment que ens impedeixen viure relaxats i tranquils.

 

Un bon exercici consisteix en que, cada vegada que ens adonem que tenim un pensament negatiu, el canviem immediatament per un de positiu, fonamentats en la confiança que res no passa perquè sí i que a cada instant podem canviar el rumb de la nostra vida.

 

Així, de mica en mica, els nostres pensaments aniran canviant de color i el mateix passarà amb la nostra vida.

 

Saber veure les oportunitats de cada instant i no els inconvenients ens ajudarà a triar sempre la millor solució.

 

Perquè la vida és una tria constant. Si aquesta tria es fa des de la confusió que produeixen els pensaments negatius, se’ns farà molt difícil viure i escollir bé.

 

En la mesura que aprenguem a viure relaxats i sense pors pel futur, vivint plenament cada instant del present, aconseguirem que el nostre pensament deixi d’emmascarar les nostres accions.

 

Pensem sempre en positiu. Pensem sempre que la vida és un regal constant i no un seguit de problemes. No serveix de res patir per quelcom que encara no ha passat i que probablement no passi mai. No oblidem mai que la vida, tard o d’hora, ens donarà allò que nosaltres programem amb els nostres  pensaments.

 

Regina Ferrando

31 de gener de 2008