REGALEM ABRAÇADES

 

Durant aquests dies molts estem pensant en els regals de Nadal. Anem amb el pensament posat en què pot fer gràcia a la nostra parella, als nostres fills, als nostres pares, als nostres amics. Normalment, acostumem a resoldre l’enigma posant la mà a la butxaca i comprant allò que ens sembla més adequat.

 

A la nostra societat, aquest acte es fa cada vegada més difícil. Sobretot, perquè gairebé tots tenim allò que desitgem i sovint hem d’acabar comprant qualsevol cosa que no fa més que augmentar la nostra col·lecció d’objectes inútils.

 

Hi ha una altra variant que consisteix a preguntar a l’interessat per allò que necessita, cosa que fa perdre l’encís de la sorpresa innocent que és el sentiment que caracteritza aquestes festes. Mentrestant, tots els mitjans de comunicació ens interpel·len a comprar objectes inútils, amb l’interès més desinteressat.

 

Si tenim en compte que la nostra societat, cada vegada més, està formada per éssers aïllats, amb poc contacte físic, se m’acut que un bon regal podria ser una bona abraçada. Una abraçada sincera que brolli del cor i faci entendre a l’altre que l’estimem, que estem al seu costat, que no el deixarem sol i que a la vida l’única cosa que té valor és la quantitat d’amor que som capaços d’oferir.

 

Al final d’aquesta vida, l’únic benefici que ens endurem és la quantitat d’amor que haguem sigut capaços de donar i el cabal d’amor que haguem sabut rebre. Res no té sentit si no està fet des de l’amor gratuït.

 

Per això, en aquestes dates que ens fan més sensibles i més propers, no estalviem les mostres d’afecte i regalem abraçades a tort i a dret. Encara que ens puguin titllar de cursis o d’ingenus, encara que haguem d’amagar un punt de sensació de ridícul, encara que l’escalfor humana ens encengui la galta, siguem generosos amb el contacte amb els altres.

 

Abraçar és natural: és orgànic, naturalment dolç, no porta pesticides, ni conservants,

ni ingredients artificials. lliure de colesterol, edulcorants artificials, 100% disponible a la natura. A prova d’inflació, no exigeix el pagament de terminis mensuals, ni assegurances, a prova de robatoris, no cal pagar impostos, no contamina i, per descomptat, és completament sostenible i reciclable.

 

 

 

 

 

Les abraçades són benèfiques en qualsevol tipus de clima... Especialment aconsellables en dies freds i plujosos. Excepcionalment efectives en el tractament dels malsons o la depressió dels dilluns...

 

No oblidem mai, doncs, que abraçar és saludable, afavoreix el sistema immunitari i reforça la salut, no engreixa, cura la depressió, redueix l’estrès, propicia la son,  vigoritza, rejoveneix, no té efectes secundaris indesitjables. En una paraula: és una droga miraculosa

 

Regina Ferrando

13 de desembre de 2007