LES VACANCES MÉS LLARGUES

 

Les vacances més llargues, per norma general, són a l’estiu i, en un percentatge molt elevat, el mes d’agost. Així, a hores d’ara, molts de nosaltres estem preparant-nos per gaudir al màxim d’aquest període que ens permet fer tot allò que, durant el curs, la feina no ens deixa fer. És temps de recarregar piles i d’alliberar la ment d’obligacions, de dedicar-nos més a la contemplació que a l’activitat frenètica que ens caracteritza.

 

Per això, és bo planificar les vacances amb cura, per aconseguir un benestar millor que ens permetrà afrontar el nou curs renovellats.

 

És bo dedicar els primers dies de vacances al descans, a fi d’aturar la màquina i alliberar la ment. Només així, serem capaços de gaudir plenament de la resta. Si tot just acabats de treballar volem començar de seguida activitats lúdiques, ens podem trobar mancats d’energia i incapaços de viure plenament aquest període, que és un dels millors regals de la nostra societat.

 

Per tal d’activar la nostra capacitat d’agraïment, indispensable si volem viure satisfets, cal tenir sempre present que només una part mínima de la humanitat pot gaudir d’aquest període. Les vacances pagades de la societat desenvolupada són un luxe inabastable per a la major part dels éssers humans. Per això, tots aquells que tenim la sort de poder-ne gaudir, cal que tinguem consciència del privilegi que signifiquen.

 

Les vacances ens permeten, també, conviure més temps amb aquelles persones que escollim, cosa que sovint, durant el curs, es fa difícil per l’estructura natural de la nostra societat, que ens obliga a treballar moltes hores amb incompatibilitat horària amb aquells que tenim més a prop. Això, si no ho sabem gestionar, pot representar un inconvenient, ja que no hi estem acostumats. És un període, per tant, en el què hem de vetllar perquè la nostra convivència sigui satisfactòria, tant per a nosaltres com per a aquells que ens envolten.

 

Escollim activitats que siguin de l’interès de tots aquells que n’han de gaudir. Sapiguem cedir, sempre que calgui, amb la finalitat de fer feliços aquells que ens envolten i maldem per col·leccionar moments inoblidables que ens ompliran d’energia per a la resta de l’any.

 

La nostra felicitat depèn de la quantitat de benestar que puguem escampar al nostre voltant. L’efecte boumenrang de les nostres relacions fa que ens retorni multiplicat tot allò que nosaltres escampem.

 

Tot desitjant-vos les millors vacances de la vostra vida, m’acomiado de tots vosaltres fins el mes de setembre, en què ens retrobarem amb molta més energia i el desig de ser encara millors. Aprofitem cada instant com si fos el darrer i procurem extreure de la vida el nèctar de felicitat que, moment a moment, ens ofereix.

 

Regina Ferrando

27 de juliol de 2006