EL SOMRIURE, EINA TERAPÈUTICA

 

La nostra manera de ser ens fa esdevenir persones singulars. Així, fa que ens movem d’una forma determinada, que tinguem uns gestos determinats, que la nostra veu tingui una cadència personal i intransferible.

 

De la mateixa manera que la nostra mentalitat influeix en el nostre aspecte extern, també podem si ens ho proposem canviar formes de conducta, fent petits canvis en la nostra manera de mostrar-nos als altres.

 

El somriure és una de les eines fonamentals per poder gaudir de bona salut mental i de bones relacions. Quan somriem som incapaços de tenir pensaments negatius, proveu-ho!

 

Començarem el dia de formes molts diferents, depenent de la nostra primera mirada al mirall. La visió d’un rostre trist i emmurriat ens farà començar el dia afeixugats. Si, en canvi, som capaços de regalar-nos un bon somriure, començarem el dia molt més segurs i il·lusionats.

 

Les persones que somriuen poc, converteixen la seva vida en una rutina insuportable i, el més important, condicionen les seves relacions. Estudis recents demostren, que a l’hora d’anar a buscar feina, en igualtat de circumstàncies, hi ha una tendència innata a contractar abans la persona que somriu que la que no ho fa.

 

El somriure ens fa alliberar endorfines que fan la nostra vida més alegre, cosa que contagiem a tot allò que ens envolta.

 

Els mateixos estudis que esmentava abans, demostren que els homes somriuen menys que les dones i que somriem una mitjana de 30 vegades al dia.

 

Si ens adonem que som de les persones que somriuen poc, cal que posem fil a l’agulla i ensenyem als músculs del nostre rostre a contraure’s per mostrar el nostre aspecte més afable. La nostra vida canviarà de color i les persones que ens envolten ens ho agrairan.

 

La serietat i la professionalitat no estan renyides amb un bell somriure, sinó tot el contrari. Molt sovint, és més plaent per a qui escolta expressar un concepte seriós amb un rostre afable, ja que això treu gravetat a qualsevol tema, per escabrós que sigui.

 

Amics, no deixem mai de somriure i la vida ens somriurà. Si ho fem així, poc a poc, s’aniran esvaint moltes pors que resten lligades a la rigidesa d’un rostre que posa una barrera entre nosaltres i la humanitat.

 

Sortim cada dia al carrer, oferint el nostre millor somriure, saludem tothom de forma afable i, així, podrem anar canviant un entorn gris en un paratge multicolor.

 

Regina Ferrando

4 de novembre de 2004