BONES VACANCES

 

Ja tenim aquí les vacances, aquest període tan desitjat per tots aquells que tenim la sort de comptar amb una feina que ens permet viure còmodament durant l’any i, a més, gaudir d’uns dies sense treballar, tot i cobrant el mateix.

 

És ben cert, per a tots aquells que tenim aquesta sort, que les vacances són un etapa ben merescuda, però massa sovint ens oblidem que també són un privilegi, al qual molts habitants del planeta no tenen accés, bé perquè no tenen feina, bé perquè treballen en condicions inhumanes, sense cap dret i amb tots els deures.

 

Si creiem en la justícia, que molts hi creiem, hem també de ser justos amb la nostra capacitat d’agrair. No podem oblidar en cap moment que som éssers privilegiats, tot i el nostre mereixement, si ens comparem al la majoria d’habitants de la terra.

 

Dit això, que no té més objectiu que posar les coses al seu lloc, hem de ser capaços de saber gaudir plenament d’aquest regal que, any rere any, la vida ens fa, sense perdre mai de vista la nostra fortuna.

 

Quants de nosaltres ens sentim decebuts, si per vacances no podem fer aquest o aquell viatge. Massa sovint no en tenim mai prou. Les nostres expectatives són tan ambicioses i inabastables que ens fan perdre de vista que el sol fet d’estar sense obligacions laborals és, per sí mateix, un gran privilegi.

 

Hem d’entossudir-nos a guanyar l’habilitat de ser feliços per allò que ja tenim, i perdre el costum de sentir-nos decebuts per allò que encara no hem pogut abastar.

 

La clau de la felicitat rau a ser feliços en tot moment, perquè sigui quina sigui la nostra situació, sempre hi podrem trobar la vessant positiva i coratjosa. Naturalment, som lliures d’escollit viure amargats, però aquesta no és l’elecció més intel·ligent.

 

Finalment, recordem en tot moment, que sempre i més durant aquesta època que ens permet conviure més temps amb les persones que estimem, que la nostra missió ineludible és procurar la felicitat d’aquells que ens envolten. Amb aquesta pràctica aconseguirem que el nostre entorn esdevingui una font de felicitat.

 

Com podeu veure, si ens ho proposem, no hi haurà res ni ningú que ens pugui fer sentir dissortats. Tant se val on siguem, tant se val quina sigui la nostra situació, si escollim viure només a través de l’amor la nostra vida serà sempre agradable i plaent.

 

La vida es construeix amb la suma de tots els instants feliços, la resta podem considerar-los instants no viscuts. Proposem-nos, doncs, omplir la nostra existència només de moments curulls d’amor i, només això, ja ens permetrà gaudir de tot i de tothom. Molt bones vacances i fins el mes de setembre!

 

Regina Ferrando

29 de juliol de 2004