QUE ELS DIFUNTS ENS AJUDIN A VIURE EN PAU

 

L’atemptat terrible a Madrid, del proppassat 11 de març, com tots els atemptats que s’enduen vides humanes, són una de les proves més difícils de suportar. I és que el terrorisme ens enfronta amb un dels nostres punts més dèbils: la inseguretat.

 

La mort provocada sempre ens omple d’indignació, d’ira, d’odi i d’impotència, coses totes elles que ens fan perdre la poca pau interior que encara ens resta. El darrer atemptat, a més, fou la culminació de massa temps de crispació, deguda a la incomprensió i a la poca veracitat d’alguns polítics.

 

Des de la nostra consciència de persones civilitzades, actes com el de l’11 de març, ens desestabilitzen i ens omplen de sensacions i d’emocions negatives que són conseqüència de la nostra impossibilitat de fer absolutament res, fent-nos restar completament torbats per l’absència de motius que justifiquin la catàstrofe.

 

Des de la consciència de persones compromeses amb propi creixement personal, no podem permetre que els assassins, a més de segar vides humanes, ens enfonsin en el llot dels nostres pensaments negatius.

 

En homenatge a tots aquells que han perdut la vida, i que res ni ningú els hi podrà retornar, hem de ser capaços de gestionar i dissoldre aquest núvol negre que ens envaeix el cervell i ens fa viure en una guerra interna permanent.

 

No ens farem cap bé a nosaltres mateixos, ni farem cap bé a la humanitat, mantenint viu el ressentiment i la rancúnia, així només escamparem arreu energia negativa, energia contaminada, energia de la por.

 

Si volem que la nostra contribució a la humanitat sigui profitosa, hem de ser capaços de traspassar els sentiments i pensaments negatius, per poder recuperar la nostra pau interior.

 

Perquè, només quan vivim en pau interior, som una eina eficaç de pacificació. Massa sovint, les manifestacions que s’esdevenen, després d’un atemptat, no són més que un clam a l’odi, al ressentiment, a la venjança.

 

No podrem eradicar la negativitat del nostre món, si no som capaços de transformar l’odi en amor i escampar-lo arreu. No podem seguir demanant la pau al món, mentre que dins nostre hi ha una guerra constant.

 

Recordeu sempre que, és a partir de la suma de paus interiors de tots els habitants del planeta, que podrem aconseguir un món en pau. Es tracta només d’afegir-nos al grup de persones que amaren el seu voltant de pau. Reaccionem positivament i que els difunts ens ajudin a viure en pau.

 

Regina Ferrando

1 d’abril de 2004