EL PROJECTE DE FUTUR

 

Qualsevol moment és bo per fer-se bons propòsits, però l’inici d’un nou any ens convida a fer-ho amb molta més solemnitat i amb una litúrgia molt més acurada. Els inicis de períodes nous ens fan connectar amb allò que voldríem ser i encara no som i, per tant, son un bon moment per redactar minuciosament el nostre projecte de futur.

 

Res del que hem fet fins ara ens condiciona en el moment present, això vol dir que aquí i ara podem, si ho volem, redreçar tots els despropòsits i canviar el rumb de la nostra vida. Podem canviar la relació amb nosaltres mateixos que, com a conseqüència, canviarà la nostra relació amb els altres i amb tot allò que ens envolta.

 

Si fins ara no ens hem estimat gaire, és un bon moment per decidir estimar-nos amb bogeria, això és acceptar-nos tal com som, amb tot el bagatge d’avantatges i d’inconvenients. Només així, després d’un acte sincer d’acceptació de la pròpia persona, serem capaços de poder canviar tot allò que creiem que és millorable de la nostra manera de ser i, el que és més important, serem capaços d’acceptar i d’estimar els altres.

 

Mentre ens entossudim a reprimir i a voler amagar aquelles coses que ens avergonyeixen de la nostra persona, ens neguem tota possibilitat de progrés.

 

Per això, ara, en començar aquest nou any, no hauríem de deixar passar ni un minut més, per fer tot allò que nosaltres sabem que pot millorar la nostra vida i, dia rere dia, anem ajornant, esperant sempre un moment més propici.

 

Tot allò que no canviem ara, potser no ho podrem canviar mai. Perquè ara és l’únic moment que tenim de poder, i ajornar canvis buscant excuses fantàstiques, no serveix per a res, o sí, per impedir-nos créixer com a persones.

 

Animem-nos, doncs, a fer allò que sabem que és bo per a nosaltres. Deixem d’expressar-nos en futur (faré, tindré, voldré, etc.) o en condicional (faria, tindria, voldria, etc.), i comencem a incorporar el present a la nostra vida (faig, tinc, vull, etc.). Només així, la nostra vida  podrà realitzar canvis positius i decidits.

 

Fem una bona llista de tot allò que volem canviar en el 2004 i posem-nos-hi sense perdre ni un moment. Sigui deixar de fumar, fer dieta, fer gimnàstica, aprendre angles o allò que més ens plagui, però no deixem escolar el mes de gener, sense haver posat el nostre gra de sorra per a la consecució real dels nostres objectius.

 

Només així, podrem acabar cada dia amb la satisfacció d’haver construït correctament una part de la nostra vida. I aquest és el millor i l’únic creixement.

 

Regina Ferrando

15 de gener de 2004