LA FALSA INFORMACIÓ

 

Els avenços tecnològics ens han portat a un allau de dades que, molt sovint, depassa els límits de comprensió de l’ésser humà. Aquest immens volum d’estímuls que ens entra a casa a través dels mitjans àudio – visuals, podria ser un bé Déu, si no estigués manipulat i obeís a l’interès de potenciar els valors humans, en lloc de ser esclau d’interessos creats, siguin polítics o econòmics.

 

La realitat és que la informació que ens arriba és, sovint, més desinformació que altra cosa, destinada a conduir-nos cap a fites interessades que ens allunyen de la nostra comesa original.

 

Tant és així que, si ens fixem en una immensa majoria de programes de ràdio i televisió, ens podrem adonar que, en realitat, el que fomenten és una perversitat de la informació, abocant-nos a estar interessat per la vida privada d’uns quants éssers mediàtics que expliquen les seves intimitats en públic i sense cap mena de pudor, a canvi d’un grapat de diners. Són persones que viuen a costa dels nivells de consciència superficials i infantils de la gent que, lluny d’afrontar els propis reptes personals, s’enganyen tafanejant els problemes d’altri.

 

Aquests programes, a més, fomenten un model de relacions, sense cap mena de contingut i des dels nivells més instintius de l’ésser humà. I, com a conseqüència, podem contemplar un augment de l’agressivitat en la societat, una potenciació de què cadascú vagi a la seva, sense aturar-se a pensar si lesiona els altres, i una puixança en la manca de respecte i de solidaritat. I tot això, impedeix l’existència d’éssers realitzats i satisfets.

 

No oblidem que la nostra comesa principal és ser feliços i fer feliços a tots aquells que ens envolten. I això, només podrem aconseguir-ho quan ens decidim a potenciar tot allò que hi ha de noble en nosaltres, que no és poc. L’interès pels altres només pot ser solidari i ple d’amor. Hem de saber defugir el camí fàcil del judici, la tafaneria i la morbositat que ens allunyen de la nostra connexió interna amb l’Univers, i fan possible l’existència de guerres sagnants i despietades.

 

Només aprofundint en nosaltres mateixos, mitjançant el silenci i la meditació, tindrem accés a la informació veritable, sense manipulacions de cap mena, cosa que ens conduirà al coneixement amb majúscules, i ens permetrà estimar els altres sense judicar-los, amb tot el respecte necessari per crear relacions innocents i transparents i, així,  esdevindrem éssers lliures i satisfets.

 

L’elecció és senzilla i està al nostre abast: lluny de deixar-nos endur per la superficialitat del corrent, hem de voler navegar per aigües profundes on resideix la nostra pau interior. Quan aconseguim viure en pau amb nosaltres mateixos i amb els altres, haurem fet la nostra contribució a la pau del món.

 

Regina Ferrando

16 d’octubre de 2003