LA PAU INTERIOR, EINA DE PACIFICACIÓ

 

L’expressió de l’amor només és possible quan hem aconseguit eliminar totes les tensions, tots els prejudicis i totes les limitacions, i som capaços d’expressar-nos tal com som. La felicitat rau, precisament en la capacitat per expressar l’amor.

 

La nostra civilització ens empeny a viure cap enfora, oblidant tot el cabal de saviesa del nostre interior. És com si només tinguéssim en compte l’aspecte de l’aparador, sense posar cap interès en l’ordre i el contingut de la botiga.

 

Aquesta manera de fer ens desconnecta de l’energia universal, cosa que representa un aïllament d’allò que ens nodreix i, amb el temps, ens fa sentir completament buits. És aquell moment de la vida en què ens plantegem si val la pena viure, perquè ens trobem envoltats de superficialitat i amb poca capacitat de gaudir i d’estimar.

 

Els éssers humans no ens nodrim només d’oxigen i d’allò que mengem, sinó que tenim una font d’energia molt subtil que ens ve de la nostra connexió amb l’Univers.

 

Aquesta connexió només és possible si conreem amb insistència la nostra pau interior, que s’aconsegueix quan som capaços de desconnectar-nos de tots els estímuls externs.

 

L’única via d’aconseguir estar en harmonia amb l’Univers és a través de la meditació.

 

La meditació significa introspecció i ens permet aprofundir en el nostre oceà intern, on hi rau la clau que obra la porta de la nostra pau interior.

 

La pau interior hauria de ser el nostre estat natural, sense el qual ens és impossible sobreviure com a éssers humans complets.

 

La pau del món és una conseqüència de la suma de totes les paus interiors dels éssers que l’habitem. Per això, i atesa la situació actual, és fa imprescindible que tots aquells que som conscients de la realitat, fem el que calgui per aconseguir viure en pau amb nosaltres mateixos, amb tots els que ens envolten i amb la natura. Només així podrem plantar autèntiques llavors de pacificació. Si volem ser feliços hem de treballar per inundar-nos de pau i de respecte, com a expressió immillorable de la nostra capacitat d’estimar.

 

Regina Ferrando

9 d’octubre de 2003