SANT TORNEM-HI

 

I la vida continua. El setembre ha arribat carregat de temperatures benèvoles que ens fan oblidar les llargues suades d’aquest estiu, que s’ha entossudit a fer-nos viure en un ambient tropical.

 

Per sort, sembla que la calor ha passat i podem reiniciar el treball quotidià en un ambient molt més propici, que afavoreix el retorn.

 

L’inici de curs és, cada any, l’inici d’un nou repte. Per als infants significa un canvi de curs, un canvi de matèries i un graó més de coneixement a adquirir. Als més grans ens obliga a cultivar l’hàbit de fer de la nostra vida una aventura, d’aconseguir cada dia una fita diferent i d’arribar, cada capvespre, a la certesa d’haver aprofitat el dia i d’haver-lo viscut amb il·lusió.

 

Potser, després de vacances, cal fer un esforç per defugir la visió de la nostra vida com una rutina i per aprendre a adonar-se de cada una de les petites meravelles que ens passen i que, massa sovint per mor de no fixar-nos-hi, no fem conscients.

 

Quan som capaços de viure cada moment com si fos l’últim, d’expressar cada paraula amb tot l’apassionament, d’aconseguir que els nostres gestos siguin un mirall del nostre cor, aconseguim fer que cada instant sigui inoblidable.

 

I en aquest “saber estar” rau la clau de la nostra felicitat. Perquè quan vivim presents en cada una de les coses que fem som capaços de ser feliços i, el que val més, sabem fer feliços tots aquells que ens envolten.

 

La nostra felicitat només depèn de nosaltres, de la nostra actitud davant la vida, del nostre grau de sinceritat amb les nostres conviccions, de la nostra especial forma de veure les coses, de la quantitat d’il·lusió que posem en tots els nostres actes, en les nostres paraules, en la nostra mirada, en el nostres somriures.

 

De nosaltres depèn que la nostra vida sigui un oasi de pau o resti enterbolida per un munt vicissituds. Siguem senzills en la nostra manera de viure i aquesta mateixa senzillesa serà la clau per omplir-nos de pau interior.

 

Aquest inici de curs ens permet, una vegada més, retrobar-nos. Per a mi això és una font d’il·lusió i d’esperança i dono gràcies a la vida per la vostra fidelitat. Perquè en la mesura que creixi el nombre de persones que creiem en la possibilitat d’un món millor, farem que aquest somni tan esperat sigui possible.

 

Recordeu, a cada un de nosaltres li correspon una aportació per aconseguir un món just, solidari, curull d’amor. Dediquem-nos-hi amb vehemència i entre tots ben aviat ho farem realitat.

 

Regina Ferrando

www.reginaferrando.com