EL DRET A ESCOLLIR

 

La nostra vida és una elecció constant entre una o més possibilitats. Si hi parem atenció, ens adonarem que contínuament estem escollint la millor manera de fer, segons el nostre criteri.

 

Escollim com ens vestim, què fem per menjar, què hem de comprar, quina feina fem primer, a quina escola hem de portar els fills, si ens casem o no, si anem al cinema o al teatre, què responem a cada pregunta, etcètera,

 

Hi ha eleccions que cada dia fem, sense el més mínim esforç, perquè es tracta de coses banals, amb una importància molt relativa. Ara bé n’hi ha d’altres que són crucials per al desenvolupament posterior de la nostra persona, com ara amb qui compartim la nostra vida o bé com eduquem els fills.

 

L’encert o desencert de les nostres eleccions depèn del nostre grau de tranquil·litat, d’assossegament i de pau interior. Les eleccions fetes en mig d’un garbuix mental, tenen moltes més possibilitats d’error que aquelles que podem fer en moments de presència activa i de ment assossegada.

 

Per això és tan important que maldem per aconseguir una vida sense interferències de la nostra ment. Hem de ser capaços de raonar, això si, però no podem permetre que la ment esdevingui la protagonista de la nostra vida.

 

Mitjançant eines de creixement, podem aconseguir aturar el continu de pensaments i deixar la ment en blanc. Només així som capaços de viure plenament el present i gaudir del nostre poder. Les eleccions són sempre en el present i hem de poder fer-les sense ingerències mentals ancorades en el passat o en el futur. Només en el present som capaços de veure les coses tal com són i no com ens han ensenyat que han de ser o com a nosaltres ens agradaria que fossin.

 

Cal que prenguem consciència de l’estat de la nostra ment. Hem de saber adonar-nos dels moments en els quals la ment ens deixa en llibertat per escollir i d’aquells moments en els quals no podem escollir amb objectivitat, perquè la nostra ment ens enterboleix la visió de les coses.

 

No hem de fer cap elecció des del caos mental. Per això, cal que comencem a educar les nostre persona, introduint moments de silencia a la nostra vida. La meditació és una eina fonamental a l’hora de poder aconseguir una ment en pau.

 

Tal i com els esportistes saben que és necessari un entrenament diari, només amb l’exercici diari, constant i pacient de la meditació, aconseguirem ser els directors de la nostra vida. No vulguem prendre cap més decisió des d’una ment enterbolida i decidim-nos a aprendre a meditar per poder aconseguir ser feliços i viure en pau.

 

Regina Ferrando

29 de maig de 2003