EL NAIXEMENT DE CADA DIA

 

Cada dia, en llevar-nos, se’ns ofereix una nova oportunitat per canviar els nostres costums, la nostra manera de pensar, la nostra escala de valors i la trajectòria de la nostra vida. Això vol dir que, cada dia, podem desprendre’ns de tot allò que ens fa nosa, per recomençar amb il·lusió renovada la resta de la nostra vida.

 

Podem aprofitar cada nou dia per desprendre’ns d’una de les pautes de conducta que ens manté ancorats en el passat i no ens permet avançar.

 

En la mesura que, dia rere dia, ens anem alliberant dels judicis, de les crítiques, de les enveges, dels ressentiments, de la necessitat de justificar-nos i dels pensaments negatius que emmascaren la nostra percepció del món, els nostres sentits s’aniran purificant i la nostra visió de les coses serà cada vegada més objectiva.

 

Cada matí, abans de saltar del llit, hem de fer-nos el ferm propòsit de ser diferents. De superar velles limitacions per viure plenament i apassionada cada instant del dia. Això ens permetrà adonar-nos de totes les oportunitats de creixement que la vida ens ofereix.

 

Si de bon matí ho veiem tot negre, aturem-nos a pensar que hi ha quelcom que ens cal canviar. La nostra vida tindrà el mateix color que els nostres pensaments i els pensaments, no ho oblidem, es poden canviar.

 

El canvi, a més, sempre és possible, sigui quina sigui la nostra edat i sigui quina sigui la nostra condició de vida. Conec persones que als 80 anys, han estat capaces de replantejar-se l’escala de valors de tota la vida i canviar-la per una altra que els ha permès acabar l’existència amb una percepció del món molt més objectiva i positiva.

 

En una societat competitiva i agressiva, com és la nostra, es fa cada vegada més necessària l’existència de persones que decideixin anar contra corrent i s’entossudeixin a canviar el pessimisme global per un optimisme que, tot i que pugui ser titllat d’il·lús, planti les llavors d’una nova mentalitat.

 

I la nova mentalitat es fonamenta en l’exercici constant de l’amor incondicional, de l’amor gratuït, com a única eina eficaç, perquè la humanitat abandoni els plantejaments injusts i discriminatoris, i es consolidi un nou ordre mundial en el qual totes les persones tinguin les mateixes oportunitats.

 

Amb la suma dels canvis individuals de cada un de nosaltres, podrem aconseguir una societat lliure d’injustícies, de pobresa, de fam i de guerres. No ens ho pensem més i decidim-nos a canviar. Despullem-nos de totes les limitacions i encarem el present amb amor sincer per nosaltres mateixos i per aquells que ens envolten.

 

Regina Ferrando

30 de gener de 2003