AMOR I PAU PER A TOTHOM

 

Nadal augmenta el nostre desig de ser bones persones, i ens sensibilitza per projectar una nova forma de viure més amorosa, més plena, més feliç. Són dies de retrobament, de bons desigs, de bones intencions, per recuperar aquella escalfor que ens sadolla el cor i ens fa sentir més vius, més nets, més propers, més humans i més feliços.

 

La nostra societat, tot i l’ambient consumista que envolta aquestes festes, està delerosa de pau, d’intimitat, d’assossegament i d’amor. Fins i tot, aquells que durant l’any consideren que parlar d’amor és una ingenuïtat, durant aquestes festes se senten diferents, més sensibles, més amables, més servicials.

 

Durant aquestes festes tots tenim un ferm desig de pau, desig de sentir-nos germans, desig de poder resoldre els conflictes a través de la paraula i no de les armes, desig, en definitiva, d’un món millor, sense pobres ni rics, sense vencedors ni vençuts. Un món on tots puguem viure i conviure en pau i harmonia. Un món on totes les persones formem una sola família, on tots ens puguem sentir germans.

 

Però això, estimats meus, depèn de la nostra actitud davant la vida. Perquè no és possible aconseguir la pau fora de nosaltres, si nosaltres no gaudim de pau interior. La pau al món, no ho oblidem, s’aconseguirà com a suma de totes i cadascuna de les nostres petites paus interiors.

 

Tots formem part d’una unitat i la nostra conducta, les nostres actituds, els nostres pensaments tenen repercussions fora de nosaltres. La nostra influència en la marxa del món és, si voleu, insignificant, però no per això deixa de ser important.

 

Deixem de banda el tarannà habitual que ens empeny a donar la culpa de les calamitats als altres. Cal que prenguem consciència de la nostra pertinença a la Unitat i acollim la part de responsabilitat que ens pertoca.

 

Durant aquestes festes, fem-nos el ferm propòsit de fer quelcom que ens pugui ensenyar a viure a favor nostre. No s’hi val d’amagar el cap sota l’ala, amb el fals pensament de que qui ha de canviar és, sempre, l’altre. Cada un de nosaltres té un grau de responsabilitat en la bona marxa del món. Cada un de nosaltres pot aconseguir que el seu entorn sigui una bassa d’oli o una guerra encesa. Cada un de nosaltres pot aconseguir que la relació amb ell mateix sigui plaent, assossegada i pacífica.

 

No vull deixar passar l’ocasió que aquesta finestra m’ofereix, per desitjar-vos de tot cor unes magnífiques festes de Nadal. Omplim el nostres cors d’amor i pau, aprenguem a viure assossegats i, així, només així, podrem esdevenir les persones que el nostre món necessita per assolir la pau..

 

Regina Ferrando

19 de desembre de 2002