BON NADAL!

 

Després d’una tardor gairebé inexistent i d’un fred vergonyós que no gosa ensenyar-nos el nas, ens trobem que arriba Nadal, amb una precisió matemàtica. I, una vegada més, tornem a veure els carrers engalanats amb milers de lluminàries que fan que els ulls ens facin pampallugues; tonem a sentir la música entranyable de les nadales que com cada any ens estova el cor; tornem a tenir ganes de felicitar-nos i retrobar-nos per celebrar que estem vius i que ens estimem.

 

Nadal és temps d’il·lusió, d’esperança d’innocència. Temps de deixar-se visitar per l’amic invisible, pel Pare Nöel i pels Reis de l’Orient, fent-nos reviure aquells sentiments més amagats de tendresa, de desig, d’infantesa.

 

Nadal té, també, però, una vessant trista. Per Nadal recordem tots aquells que hem estimat i que ara ja no hi són. Els sentiments floreixen fent-nos tastar tant els records feliços com els tristos, despertant-nos, de vegades, la malenconia que ens fa pensar en els moments feliços que no tornaran i, alhora, desvetllant-nos l’etern desig de deixar les mesquineses i convertir-nos en bones persones.

 

Nadal, doncs, ens enfronta amb nosaltres mateixos. Malgrat l’animació que ens envolta, ens fa sentir la solitud que hi ha i que hi ha de ser. La vivència de Nadal ens farà descobrir la salut de la nostra ànima.

 

Si Nadal ens afeixuga, se’ns fa difícil de passar o ens fa posar tristos, cal que revisem tots els nostres arxius interiors, perquè, de segur, en trobarem algun de malendreçat.

 

Així, doncs, si ets una de les persones que avorreixen Nadal, perquè ets sents malament, aprofita aquestes dates per fer una mirada interior i veure d’esbrinar què és allò que falla. Sempre pots proposar-te una bona programació per, l’any que ve, fer quelcom per arranjar la teva vida.

 

Però Nadal és, sobretot, més que cap altre, temps d’estimar. Per Nadal el cor es posa a to i s’estova fent-nos sentir a flor de pell els sentiments més sincers, més amables, més senzills, més amorosos.

 

No deixem passar Nadal, sense desitjar, amb totes les nostres forces, un món en pau. Enviem tota la nostra energia i tot el nostre amor a l’univers per aconseguir que ningú hagi de morir a causa de la poca traça dels humans per entendre’s; per aconseguir que siguem capaços, com més aviat millor, de distribuir la riquesa perquè ningú no hagi de passar fam ni necessitat; per aconseguir que l’amor i el respecte passin a ser les úniques finalitats de la nostra vida.

 

En aquest Nadal de 2001, rebeu tot el meu amor, carregat del desig més fervent que trobeu, com més aviat millor, el camí de la felicitat.

 

Regina Ferrando

20-12-2001